building

"Feyenoord-fans schieten te hulp na zware botsing op snelweg" | 23 Oktober 2016

Dit waren niet zomaar Feyenoord-fans, maar onze eigen B+W chauffeur Marc Waber!
Dat Marc een die-hard Feyenoord fan is, dat is bij B+W Aandrijftechniek natuurlijk al lang bekend. Er gaat dan ook geen maandagochtend voorbij zonder dat er even gesproken wordt over de wedstrijd van zijn rood-witte trots. Bijna iedere week reist Marc vanuit het zuiden af richting Rotterdam of voor uitwedstrijden zelfs nog verder om zijn club aan te moedigen. Dit heeft hem dan ook al de nodige verlofuren gekost. Dat noemen wij nog eens een echte fan!


Verongelukte auto met ambulances

Ongeluk
Terug naar de dag van de klassieker op 23 Oktober 2016.
Op de terugweg van de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax rijden Marc, zijn vader en de mede Feyenoord-supporters Jordy en Kay Benders uit Schinveld naar huis over de A16. Bij Breda gaat het vervolgens mis. "Ik ben zelf chauffeur en zag meteen dat die auto en vrachtwagen op elkaar gingen klappen."

Na het ongeluk bedenken de drie vrienden zich geen moment. Marc, Jordy en Kay stappen meteen uit en rennen tussen de brokstukken door richting de getroffen auto.
Bij het voertuig aangekomen blijkt de moeder ongedeerd. "Maar er zat nog een jongetje op de achterbank."

Geluk gehad
Het drietal bevrijdt vervolgens ook het mannetje uit zijn benarde positie. "Die heeft echt veel geluk gehad. De auto zat linksachter helemaal in elkaar. Als die jongen achter zijn vader had gezeten, was hij er nu niet meer geweest, denk ik." Tot slot volgt de vader, die de auto bestuurde. "Die was er het slechtst aan toe, maar we konden aan de buitenkant geen duidelijke verwondingen zien. Daarom hebben we ook hem er maar uit gehaald. Ik dacht namelijk: als die auto maar niet in brand vliegt."

Nog altijd is Marc er zelf enigszins verbaasd over hoe helder hij was. "Het gaat zo snel, maar je kunt wel nadenken. Ik heb bijvoorbeeld nog gekeken of er geen benzine lekte en toen er andere mensen bijkwamen, heb ik die even op afstand gehouden. Als er iets ergs te zien is, kun je dat beter met 'maar' drie man zien."

Heldendaad
Wonder boven wonder liep het goed af, tot grote blijdschap van Marc en zijn vrienden. "De vrouw heeft ons nog bedankt en daarna zijn wij naar huis gereden." Het besef dat Marc een heldendaad heeft verricht dringt nog altijd niet tot hem door. " Zoiets doe je toch gewoon, daar denk je niet bij na ". Wij hopen dat meerdere mensen zullen handelen als Marc en zijn dan ook apentrots op hem!